perjantai 12. maaliskuuta 2010

Yhdeksänteen taiteeseen.

Jo muutaman vuoden on mielessäni kypsynyt sarjakuvablogin aloittaminen. Ikääkin on karttunut sen verran, että laajempaa perspektiiviä asiaan löytyy. Mangasta puhumisen aion jättää nuoremmille ja suurin osa supersankareista tuntuu tässä iässä varsin vierailta.

Kotimainen sarjakuva elää vahvaa nousua. Luen ja ostan sitä säännöllisesti. Onneksi suomalaista sarjakuvaa tuo jo esille jo useampi blogi, osin sarjakuvantekijöiden itsensä tekemänä. Sen sijaan aikuisempaan makuun tarkoitettujen eurooppalaisen tai amerikkalaisen sarjakuvan ruotimiseen keskittyvää blogia en ainakaan minä ole löytänyt. Tarkoitus on esitellä niin isojen yhdysvaltalaisten yhtiöiden kuten DC, Image, Dark Horse ja ehkä Marvelkin laadukkaimpia sarjakuvia, kuin pienten yhtiöiden tai omakustannepuljujenkin antia. Vaikka tämä blogi käsittelee enemmänkin tätä puolta sarjakuvasta, muistutan myös lukijoita perehtymään ja ostamaan laadukasta ja hienoa kotimaista sarjakuvaa.

Eurooppalaisessa sarjakuvassa esiteltävää on aivan yhtä paljon, ellei enemmänkin. Valitettava ranskankielentaitoni vähyys tosin rajoittaa niihin perehtymistä. Onneksi suomennoksia ainakin takavuosina ilmestyi kiitettävä määrä, nykyään valitettavasti tarjonta on tyrehtynyt. Esittelen kuitenkin sekä uutta sarjakuvaa jota voi ostaa hyvinvarustelluista erikoisliikkeistä tai netistä, että vanhempaa tavaraa jota voi bongailla divareista tai nettihuutokaupoista.

Toivottavasti tämä nyt jotakuta kiinnostaa, että ei ihan lämpimikseen tarvitse täällä tarinoida. Mikäli joku tänne eksyy ja epätietoisuus kaihertaa mieltä jonkun tietyn sarjakuvan tasosta, niin pistäpä kommenttia. Voin hyvinkin seuraavan kommentaarini k.o. sarjasta vääntää, mikäli sitä yhtään tunnen. Onneksi sarjakuvalaarini on sen verran laaja, että harvassa ovat ne kuvat joista allekirjoittaneelta ei mielipidettä löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti